Lindy Hop Day. Homenatge a Frankie Manning

Lindy Hop Day. Homenatge a Frankie Manning

Frankie Manning (26 de maig, 1914 – 27 d’abril, 2009) va ser un ballarí, professor de ball i coreògraf americà considerat un dels precursors del Lindy Hop.

“Quan miro enrere i veig tot el que he viscut, que és molt perquè sóc més vell que la tos, estic especialment orgullós de les contribucions que vaig fer al Lindy Hop, com el pas aeri, els grups de ball o ballar doblegat cap endavant. Em sento orgullós d’haver format part dels Whitey Lindy Hoppers i dels Cangaroos, i de la meva coreografia en Hellzapoppin, Ràdio City Revels, Hot Xocolata i Killer Diller, que crec que han inspirat a molta gent. Però he de dir que la cosa que em fa més feliç és el meu paper en ajudar a la volta del Lindy Hop. (…) Quan viatjo per tots aquests esdeveniments de Swing, veig finalment el que volia veure durant tota la meva vida: gent de tot món, amb somriures a la cara, ballant junts”

Frankie era capaç de transformar a la gent de dues maneres. Una era el seu riure i el seu somriure. Resulta difícil transmetre el que era veure a Frankie Manning començant una classe, i tard o d’hora deixant anar un acudit sobre la forma en què entenia el Lindy Hop mentre un gran somriure aflorava en el seu rostre i la riallada li sacsejava el cap enrere.

L’altra era quan parlava de BALLAR un pas en comptes d’executar-lo, i llavors començava a taral·lejar el ritme. Semblava incapaç de romandre quiet quan cantava aquest ritme, i de seguida contemplaves com el swing prenia el control del seu cos i el controlava durant el pas. Era com si simplement hagués pres una cullerada del seu menjar favorit.¡

Llavors feia que tothom prengués parella i deia “Ah, one, two, you know what to do … Ha-ha-ha!”

Aquests petits detalls, aquests moments, omplia tota la sala de ball d’una alegria sense límits. Però aquesta era la classe d’experiència que feia que la gent volgués ballar Lindy Hop la resta de les seves vides.

Frankie Manning no només s’ha convertit en una persona que honorem, sinó en un símbol que ens inspira en el nostre ball i en les nostres vides.

El 26 de maig és el seu 105è aniversari, i ho celebrem no solament perquè va ser un gran ballarí sinó perquè va ser un gran home. I perquè, en molts sentits, va ser la millor persona que podíem haver trobat per ensenyar-nos el que significa el Lindy Hop

Diumenge 26 de Maig ens trobarem a la plaça de Sant Joan, aquella plaça on un cop al mes ens ballem i li farem un homenatge a en Frankie Manning, aquest cop de la mà de música en directe. Swing Vilafranca vol seguir contribuint a fer que el Lindy Hop sigui conegut no només al Penedès, sinó arreu i aconseguir veure molts somriures.